Revista Cocina

Concurs millor somellier català 2012

Por Adictos

NOTA DE PREMSA
  • Sergi Figueras, sommelier del restaurant Bravo 24 es proclama guanyador del concurs “Millor Sommelier Català 2012”
  • 19 participants es disputen la final en un examen escrit durant el matí d’ahir al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Concurs millor somellier català 2012
El passat 4 juny, és va celebra al marc de Palau de Congressos de Tarragona la final del concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2012”.
Amb una participació de 19 candidats/es de les quatre províncies catalanes, els/les sommeliers varen realitzar una primera prova amb 30 preguntes.
Les preguntes d’aquesta edició varen ser molt variades, formatges, destil·lats, geografia vinícola, varietats, etc.
Concurs millor somellier català 2012
D’aquesta prova varen sortir tres finalistes, en Sergi Figueras, en Toni Lara i l’Héctor Angulo.
A les 17:30 hores i desprès d’un sorteig per saber-ne les posició de cada un de les actuacions, els finalistes varen realitzar les proves oficials de qualsevol final a nivell mundial.
  • Prova 1: Descripció de producte ( tast comentat de dos vins).
  • Prova 2: Identificació de producte ( identificar 5 productes dient el nom , procedència, etc).
  • Prova 3: Maridatge, ( a partir d’una carta de restaurant gastronòmic el concursants havien d’oferir aigües, aperitius, vins, destil·lats, cafès, infusions, etc... atenen a cadascun dels plats).
  • Prova 4: Carta errònia. El concursant havia d’assenyalar a partir d'una carta de vins que se’ls i entrega, aquells errors relacionats amb l'anyada, procedència, celler, errors ortogràfics, etc ...que poguessin o no tenir cada una de les referències.
  • Prova 5: Decantació, davant del jurat ( i tota la sala) el concursant havia d’oferir, obrir, decantar i servir un vi , observa’n totes les normes de protocol i servei que un gran sommelier ha de conèixer i practicar.

A la finalització del acte i desprès de la deliberació del jurat es varen entregar el següents premis:
Finalistes: Toni Lara, del Restaurant "l'Estel de la Mercè" de Lleida i Héctor Angulo Sommelier de Vila Viniteca de Barcelona.
Concurs millor somellier català 2012
Guanyador : Sergi Figueras , Sommelier del restaurant Bravo 24 de Barcelona (Hotel W). En Sergi ja compta amb l’experiència en concursos d’alt nivell. L’any passat va assolir la segona plaça en el concurs “Mejor Sommelier Español 2011”, celebrat en el marc del congrés San Sebastian Gastronomika 2011.
http://www.adictosalalujuria.com/atom.xml http://www.adictosalalujuria.com/feeds/posts/default http://www.adictosalalujuria.com/feeds/posts/default?alt=rss http://adictosalalujuria.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated

Volver a la Portada de Logo Paperblog

Revistas