Revista Infancia

'Exigimos respeto por la educación pública y sus profesionales'

Por Covadongamora

Las últimas medidas adoptadas por el gobierno valenciano en materia de servicios públicos, han originado una serie de movilizaciones y protestas sobre todo en el ámbito de la educación y la sanidad. Hoy, os acerco el comunicado- manifiesto que desde el AMPA de la escuela donde acude nuestro hijo Alejandro hemos realizado.


Exigim respecte per a l´educació pública i els seus professionals

L´AMPA de ____ es manifesta en contra de les retallades en educació proposades pel Consell en el Decret llei 1/2012, de 5 de gener, de mesures urgents per a la reducció del dèficit en la Comunitat Valenciana publicat en el DOCV el 10 de gener del 2012.
En primer lloc, ens solidaritzem i fem front comú amb el personal docent perquè considerem que els mestres no són responsables de la dolenta gestió financera dels nostres governants ni de la difícil conjuntura econòmica que travessa la nostra comunitat. Cadascú ha d´assumir les seues responsabilitats.
En segon lloc, expressem el nostre malestar al saber que la Conselleria deu a l´educació dels nostres fills i filles 20.427´17 euros corresponents a dos quadrimestres de 2011 i al programa Escoles Viatgeres de l´any 2010. Ens sembla vergonyós que molts centres educatius públics estiguen pràcticament paralitzats perquè Conselleria no abona les despeses de manteniment, llum, aigua, calefacció o telèfon.
 
En tercer lloc, considerem que l´alumnat actual, els nostres fills, és la societat del futur i no mereixen cap retallada en la qualitat de l´ensenyament que reben. Tenen dret universal i constitucional a estudiar en una escola pública que garantisca l´accés igualitari, oferisca oportunitats i possibilite una convivència i cohesió social. I per a fer-ho realitat en el dia a dia, ha de contar amb els recursos econòmics necessaris.
Per això, ens oposem a les mesures aprovades en el Decret- Llei, demanem la seua derogació i exigim al Consell que respecte l´escola pública, l´educació dels pobles i els professionals que hi treballen en ella.

 


Volver a la Portada de Logo Paperblog