Revista En Masculino

Masculinidad e igualdad de género: teoría, experiencia vivencia y transformación social: Lleida 22 y 23 de octubre de 2010.

Por Joaquimmontaner

Masculinidad e igualdad de género: teoría, experiencia vivencia y transformación social: Lleida 22 y 23 de octubre de 2010.Si vas a estar pronto por Lleida o te gustaría (y puedes) hacer una escada te recomiendo que la hagas coincidir con un interesante evento que ha organizado el  Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona con la participación con la gente de AHIGE y de Homes Igualitaris.

Participan, entre otras personas, Antonio García, Aharon Fernandez, Heinrich Geldschläger, Daniel Gabarró y Chema Espada; lastima no poder asistir desde aquí a la presentación de este último compañero de la Red de hombres por la Igualdad y de Heterodoxia, entre otras aventuras (y que por cierto :-) se me ha vuelto a adelantar publicando esta misma información) o participar en Piratas del género: más allá de etiquetas con Dani Gabarró; de Daniel os hablaré otro día porque son muy especiales las reflexiones que realiza sobre género y educación, sobre la transformación social hecha desde la emoción, desde el corazón… pero bueno… seguro que todas las participaciones y los talleres serán buenos.

Los datos de contacto…

[email protected] 973 00 35 48 Organitza: SIED Campus de Cappont C. Jaume II, 69 25001 Lleida [email protected] 973 00 35 48 Homes Igualitaris-Ahige Catalunya C/ Vilamari, 32 Baixos 08015 Barcelona A Barcelona: 93 424 68 70 A Lleida: 973 23 03 45 [email protected]

Más abajo tienes la información que ha publicado la gente del Seminari (está en catalán… si quieres puedes pedirle a sangoogle que te la traduzca :-) ) Hay dos sedes diferentes: La facultad de derecho y economía para la jornada del día 22 y para la siguiente La Seu Vella

Masculinitat i igualtat de gènere: teoria, experiència vivencial i transformació social. PDF Imprimeix Correu electrònic

Homes i Igualtat. Com incloure als homes i joves en la igualtat de gènere?

22 i 23 d’octubre de 2010

UdL, Cappont, Facultat de dret i economia.

“HOMES IGUALITARIS” és una associació d’homes, vinculada a AHIGE (Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere) que persegueix de forma activa dos grans objectius:

  • Promoure una societat en què s’aconsegueixi una igualtat real d’oportunitats entre homes i dones, independentment de la seva identitat de gènere i la seva orientació sexual.
  • Fomentar canvis en els homes afavorint posicions positives, no violentes, de cura de nosaltres mateixos i de les persones properes i d’harmonia amb l’entorn. Deconstruint, així, la forma tradicional de ser homes per tal de construir noves identitats masculines i una diversitat lliure de maneres de ser homes.

El Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED) :

  • És una associació universitària que agrupaa persones interessades en la realitat de les dones i en els temes de gènere amb l’objectiu final d’establir un diàleg constant entre l’àmbit universitari i la dinàmica ciutadana.
  • Un dels seus objectius és facilitar que els nous coneixements sobre les dones siguin el punt de partida d’accions que permetin apropar el principi d’igualtat d’oportunitats a la societat lleidatana.

D’aquest diàleg entre ambdues entitats naixen aquestes jornades i s’evidencia que totes les persones, tant els homes com les dones, som víctimes de la nostra societat sexista, patriarcal i heterosexista.

Així, doncs cal que arribem a una conclusió evident: S’han d’incloure els homes en la lluita feminista. Cal que unim esforços per aconseguir una realitat igualitària, respectuosa amb la diversitat i lliure de qualsevol forma de discriminació.

La jornada-curs vol transformar les idees, el cori la pràctica de les persones participants. Per això s’estructura en tres eixos:

1)Teoria: amb conferències d’experts reconeguts per tal obrir noves perspectives intel·lectuals.

2)Experiència vivencial: amb tallers per incorporar experiencialment els continguts.

3)Transformació social: amb una obra de teatre segons la metodologia del teatre de l’oprimit, per tal d’aportareines de canvi social.

PROGRAMA:

Divendres 22 d’octubre a la Universitat de Lleida. Campus de Cappont. Facultat de Dret i Economia.

9:00 a 9:15 h.Entrega de carpetes, llibres i material de la jornada. Inscripció pels tallers de la tarda per rigorós ordre d’arribada.

9:15 a 9:45 h. Presentació i inauguració de la jornada a càrrec de Rosa Vaquero (SIED) i Daniel Gabarró (AHIGE).

10:00 a 12:00 h. Ponència i diàleg: Per què i com incorporar els homes a la igualtat de gènere. Situació actual i bones pràctiques inspiradoresA càrrec de Antonio García d’AHIGE Málaga (Asociación de Hombres per la Igualdad de Género de Málaga) .

12:00 a 12:30h. Pausa- descans.

12:30 a 14:30h. Ponència i diàleg: Economia i gènere: una altra realitat és possible més enllà del masclisme. A càrrec de Daniel Gabarró d’Homes Igualitaris-AHIGE-Lleida.

14:30 a 16:00h. Dinar.

16:00 a 20:00h.Tallers vivencials sobre gènere. Caldrà escollir-ne un.

  • Masculinitat i canvi personalA càrrec d’Antonio García (AHIGE Màlaga).
  • Cercles d’homes: obrir el cor per canviar l’entorn. A càrrec deAharon Fernández(Homes Igualitaris-AHIGE Barcelona).
  • Pirates del gènere: més enllà de les etiquetes. A càrrec de Daniel Gabarró (Homes Igualitaris-AHIGE Lleida)

Dissabte 23 d’octubre a La Seu Vella de Lleida

10:30 a 12:30 h.“Aquí quien lleva los pantalones soy yo” Ponència a càrrec del Sr. Chema Espada Calpe. Antropòleg i treballador social. Coautor del llibre “Voces de hombres por la igualdad de género”

17:00 a 18:00 h.Masculinitat i violència de gènere: homes que maltracten. A càrrec de Heinrich Geldschläger, del Servei de Suport a les Famílies contra la Violència Masclista de l’Ajuntament de Barcelona i d’ Homes Igualitaris-AHIGE Barcelona.

18:00 a 20:00 h. Teatre de l’oprimit amb l’obra Doble Jornada per la companyia La Comunicativa CTO.

A QUI S’ADREÇA

A l’alumnat de la UdL.

A persones interessades en el tema.

A persones que, per motius de feina, treballin en àrees d’igualtat i/o gènere.

INSCRIPCIONS

Aquelles persones que vulguin convalidar la jornada-curs com a 2 crèdits de lliure elecció o precisin certificat d’assistència hauran de fer la inscripció amb antel•lació omplin el formulari que trobaran seguint l’enllaç: Formulari

Si el formulari falla, inscriure-te al següent mail: [email protected] ficant nom, cognoms, professió/estudis i si voldreu la convalidació de crèdits o el certificat.

AVALUACIÓ DEL CRÈDIT

Perquè el curs-jornada tingui validesa com a crèdits de lliure elecció caldrà assistir al 100% de la mateixa.

INNOVACIÓ: Un curs-jornada que aporta continguts teòrics capdavanters, facilita espais de transformació personal i una accions socials per sensibilitzar i mobilitzar col·lectius humans. Per tant, apostem per una metodologia innovadora que busca transformar les idees, el cor i l’acció de les persones participants.

Més informació:

[email protected] 973 00 35 48

Organitza:

SIED Campus de Cappont C. Jaume II, 69 25001 Lleida [email protected] 973 00 35 48

Homes Igualitaris-Ahige Catalunya

C/ Vilamari, 32 Baixos 08015 Barcelona A Barcelona: 93 424 68 70 A Lleida: 973 23 03 45 [email protected]

Donen suport:

Diputació de Lleida

Universitat de Lleida

Ministerio de Igualdad


Filed under: educación abierta, Educando, herramientas, igualdad Tagged: Ahige, ANTONIO GARCÍA, AQUÍ QUIEN LLEVA LOS PANTALONES SOY YO, Círculos de hombres: hace falta abrir el corazón para cambiar el entorno, cómo incluir a los hombres y a los jóvenes en la igualdad de género, Chema Espada Calpe, Daniel Gabarró, difusión, Diputació de Lleida, Economía y genero: otra realidad es posible más allá del machismo, Eventos, HEINRICH GELDSCHLÄGER, hombres, Homes Igualitaris, igualdad, igualdad de género, Jornadas, La Comunicativa CTO, Lérida, Lleida, Masculinidad y cambio personal, Masculinidad y violencia de género: hombres que maltratan, Ministerio de Igualdad, Piratas de género: más allá de las etiquetas, Rosa Vaquero, Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona, Servei de Suport a les Famílies contra la Violència Masclista de l’Ajuntament de Barcelona, SIED, Universitat de Lleida, varones, Voces de hombres por la igualdad de género 


Volver a la Portada de Logo Paperblog

Dossiers Paperblog

Revista