Revista Coaching

Qué es l’assertivitat?

Por Psipositivo @Psi_Positivo
Qué es l’assertivitat?

L'assertivitat es un important concepte en psicologia. En aquest article anem a tractar-la, en clau d'entrevista i en valencià. Espere quue vos siga útil 😉

Què és l'educació emocional? Com es transmet a la societat?
Es saber entendre i gestionar les nostres emocions, es a dir el que sentim. L'educació que rebem en eixe sentir ve de diferents llocs, des de la familia als nostres amics, passant per l'escole i els mitjans de comunicació. Començant per com es la persona, la societat influeix en el desenvolupament emocional d'una forma o altra.

És necessari ser una persona assertiva?
Si som assertius anem a ser més feliços i a mantindre millors relacions amb les demés. Necessari en termes de ser imprescindible no es, però ens anem a facilitar més la vida.

Per què ens és tan difícil dir que no?
Perque estem educats a dir que si. Volem mantindre bones relacions amb els demés, volem ser volguts i acceptats. Dir que si ajuda a aconseguir lo anterior. Dir que no bloqueja la comunicació i als demés els agrada que digam que si a les seus propostes. I siguent assertiur de vegades diguem que no.

Qué es l’assertivitat?

L'adolescència és una de les etapes en la que més ens costa dir que no per por a ser rebutjats. Per què passa?
Perque precisament a eixes edats les nostres personalitats encara no estan formades del tot. I així costa més saber qui so i per tant dir que no al que no volem.

La autoconfiança i la sinceritat estan relacionades?
Sí. Les persones sinceres (mesurades) tenen més autoconfiança.

Com podem aconseguir una personalitat assertiva?
Podem començar entenent que tenim uns drets personals. Per exemple, podem dir "No ho se", "No m'interessa", a canvar d'opinió i sobre tot a expresar-nos amb llibertat.

Consequències de l'assertivitat.

És possible tenir l'autoestima alta sense ser assertiu?
Ser assertiu ajuda directament a tindre més autoestima. Ahí ens estem expressant el que sentim, el que pensem i el que volem. Tot aixó junt provoca que la nostra autoestima puga pujar, ajuda molt. Ens una manera que tenim de cuidar-nos.

És necessari ser assertiu per trobar un bon lloc de treball?
La veritat es que si. Resultaria complicat que així fora sense mantindre una postura que promoga l'assertivitat.

Creus que una persona assertiva li és fàcil o difícil integrar-se en la societat?
Per oposició a una persona assertiva, una agressiva va a tenir més dificultats d'integració; serà rebutjada en algus cercles. Per altra banda, la persona passiva no serà tan valorada i per tant menys aceptada.

En quin punt arribem a ser submisos dels altres?
Quan tenim la sensació de que volem canviar per que ens sentim mal amb les coses que fem o expressem, o mes bé que deixem d'expressar. Se por aprendre a ser assertiu, tot el mon pot amb l'ajuda adequada.


Volver a la Portada de Logo Paperblog