Revista Economía

“26 d’abril, play again”, una història de superació.

Publicado el 25 enero 2019 por Jordi Mulé @jordimule

"26 d'abril, play again", una història de superació.

Hi ha poques ocasiones en les quals es pugui gaudir d'un documental tan enriquidor com el que descric en aquest article, no només és un dur alegat en contra de la violència a l'esport, sinó que també és una història real de superació i motivació personal, de tenir sempre l'actitud correcta, cosa clau per afrontar les diferents situacions de la vida.

En certa ocasió vaig poder veure una conferència d'un conegut i genial orador el qual és especialista en fer xerrades motivadores i amb una gran audiència; aquest orador, en Víctor Küppers, afirmava que, per tenir èxit a la vida, calien tres ingredients bàsics, el coneixement, l'aptitud i l'actitud. D'ells tres, el més important era l'actitud, doncs de res servia el saber-ne molt o el ser bo per fer quelcom si no hi havia l'actitud adequada per a fer-ho. Recordo que el senyor Küppers ho explicava gràficament dient que, si bé el coneixement i l'aptitud sumaven, l'actitud multiplicava la suma de les dues anteriors, de tal manera que, davant una actitud de zero, el resultat final, independentment de la qualificació o aptitud de la persona, era un simple zero.

Aquest dia 21 de gener he pogut gaudir d'un claríssim exemple d'actitud positiva i d'afany de superació. Gràcies a un tuit de la secretària de la Federació de Futbol a les Terres de l'Ebre, la Lídia Saura, em vaig assabentar de la presentació del documental "26 d'abril, play again", un acte organitzat per la Fundació de la Federació amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport, EUSES i l'Ajuntament de Tortosa, un acte obert a tothom i en el que se'ns presentava un cas real, el d'en Raúl Sánchez, una persona com qualsevol i practicant de multitud d'esports, entre ells, el futbol, el qual, arran d'un desgraciat incident violent succeït en un simple matx entre veterans, va rebre una fatal puntada de peu a la seva esquena que li va representar quedar-se tetraplègic, postrat en un llit, per la resta de la seva vida.

El documental és una molt bona producció, és entretingut i emotiu i amb un fil argumental en el qual es va saltant entre diversos temes, des del dia a dia d'en Raúl, a les diferents xerrades que aquest va fent en clubs esportius de Catalunya per tal de conscienciar sobre la inutilitat de la violència a l'esport fins al testimoni de la seva família propera, o del mateix Raúl en relació a la seva lenta recuperació després del fatal incident. En cap cas s'intenta culpar ningú i tot es relata des d'una actitud totalment constructiva i motivadora. Reconec que el que més em va colpir va ser comprovar l'actitud del nostre protagonista, una persona amb tota una vida pel davant el qual, arran d'una ximple "tangana" futbolística, es veu postrat en un llit però, lluny de rendir-se, decideix lluitar, treballar per aconseguir fites fins arribar al seu estat actual en què ha recuperat una part de la seva mobilitat; també ens relata les dificultats a les què s'ha hagut d'anar enfrontant en el dia a dia, que no són poques. Tot això, malgrat tot, explicat sempre amb un somriure a la cara, des d'un punt de vista optimista i amb una ferma determinació de seguir la vida de la millor manera possible, això sí, sense deixar de banda en cap moment la denúncia social sobre la violència a l'esport i els seus efectes, eix principal del documental.

En resum, tot un exemple de motivació i superació, de l'actitud positiva i multiplicadora a la qual adduïa en Víctor Küppers i que hem pogut gaudir a Tortosa gràcies a la iniciativa de la Federació Catalana de Futbol. Tant de bo prenguéssim bona nota de l'exemple de Raúl; ell, a banda de relatar-nos la seva història personal i de denunciar els efectes de la violència a l'esport, d'alguna manera, també ens ha marcat quin és un dels camins a seguir a la vida, el de l'actitud positiva i amb afany de superació, una de les principals claus de l'èxit en qualsevol ordre de la vida.

Tortosa, 21-1-2019

Economista C.E.C. núm 13147 Associat a EFPA

Articler publicat a l'edició en paper i digital del "setmanari de l'Ebre". Article consultable en aquest enllaç.


Volver a la Portada de Logo Paperblog