Magazine

Al Vaticà se li veu el llautó

Publicado el 02 junio 2010 por Josep
Arran de la polèmica desfermada fa temps sobre les obres d’art religiós que hi ha al Museu de Lleida i que reclama el bisbat de Barbastre no puc deixar de pensar amb un tema no gens col•lateral. El Vaticà ha legislat que aquestes obres (recordem adquirides legitimament fa 100 anys i per tant salvades de la seva pràcticament segura despararició en mans de lladres o destructors) han de ser retornades a les seves parròquies. Qui és el Vaticà per dir què hem de fer els catalans? Però en fi això és un altre tema i me’n vaig del que volia dir.
Al Vaticà se li veu el llautóSi el Vaticà legisla això, vol dir que creu que segons la seva docta llei tota obra d’art pertany al seu lloc d’origen i ha de ser retornada al seu lloc. Aleshores perquè no retorna als seus països d’origen totes les obres que hi ha als Museus Vaticans. Jo no tinc temps, però si en tingués investigaria quantes obres d’art catalanes hi ha als Museu Vaticans i en reclamaria el seu retorn que, de ben segur, seria inmediat coneixent la opinió que té del tema el Vaticà.
Però no sols això. Als museus vaticans hi ha, per exemple, un museu misioner-etnològic amb més de 100.000 peces de països com Mèxic, Nova Guinea o Perú. Jo no sé a què esperen els governs d’aquests països a reclamar-les. Segur que el Vaticà els hi tornarà.
Foto: Període clàssic (s. XV). Pedra esculpida. Mèxic. Població: Azteca. Una de les 30 peces més importants dels museus.

Volver a la Portada de Logo Paperblog