Magazine

American pitbull terrier

Publicado el 16 junio 2010 por Letiarg
AMERICAN PITBULL TERRIER
 El Pitbull està condemnat a desaparèixer injustament per culpa dels successos mortals que no paren de sortir a les notícies. Convé que deixem d’etiquetar-los com a assassins perquè no són altra cosa que gossos amb els instints propis de la seva espècie. Això sí, més forts i que en males mans poden portar conseqüències nefastes.
 RAÇA: American Pitbull terrier
 CLASSIFICACIÓ: Grup II : Gossos de guarda i protecció/Molosoides.
 ORÍGENS: Anglaterra. Els seus origen exactes es desconeixen però sembla que va néixer als segle XVIII. La raça Pitbull, d’igual manera que tots els que tenen com a avantpassats els molosoides de combat, es van crear per lluitar contra toros. Comparteix orígens amb American Staffordshire Terrier doncs tots dos venen del i l’Staffordshire terrier, raça importada d’Anglaterra a EEUU a finals del segle XIX. Fins els anys 80 es considerava aquestes tres races com a una sola i va ser aleshores que cada raça va seguir camins diferents i se les va reconèixer com a tres diferents.
AMERICAN PITBULL TERRIER
 TRETS FÍSICS: Molt robust, musculós i curt de llargada. La seva mandíbula s’anomena de tisora perquè en tancar-la encaixa perfectament. Això sumat a la força fan que la mossegada sigui molt perillosa. És una de les races a les quals se’ls tallaven les orelles per semblar més feres. Cada vegada es fa menys en l’actualitat. S’assembla molt als seus cosins American Staffordshire Terrier i l’Staffordshire terrier fins el punt que es poden confondre. TALLA: mitjana. COLOR: unicolor: marró fosc, marró clar, negre, gris, blanc; bicolor: blanc i negre, tigrat, marró i negre ALÇADA: 38-48 cm els mascles, 35-45 cm les femelles. PES: entre 15-28kg els mascles, entre14-23 kg les femelles. ESPERANÇA DE VIDA: 13 anys.
 CARÀCTER: Molt intel•ligent i lleial al seu amo fins la mort. És cert que és gos d’un sol amo però si se l’ensenya a respectar la resta de la família ho farà. Té un temperament fort, enèrgic i un instint de presa accentuat degut als seus orígens però això no el fa agressiu. És qüestió de domesticar aquests instints. Molt pendent de l’amo i per tant molt fàcil d’ensinistrar. Requereix una bona socialització amb altres gossos, amb nens i adults quan és cadell per evitar que sigui agressiu. És molt recomanable utilitzar-lo com a gos de treball o d’agility. Això ajudarà a satisfer les frustracions del gos i a equilibrar el seu caràcter. Es caracteritza per una alta capacitat de resistència al dolor, cosa que suposa un punt positiu alhora d’anar al veterinari.
AMERICAN PITBULL TERRIER
 PUNTS DÈBILS
És una raça resistent a malalties i dolors. Només té tendència a patir afeccions de pell.
 QUÈ HEM D’EVITAR
  • Tenir-lo lligat, tancat en un jardí, no donar-li motivacions. Necessita molt exercici, contacte humà. És precisament la falta d’aquestes necessitats la que porta a l’agressivitat alguns Pitbulls.
  • Una educació basada en la força i al rigidesa. Aquest és un animal sensible que necessita mà firme però sense violència.
  • Incentivar-li la agressivitat provocant-lo.
IDEAL PER:
  • Persones que tinguin experiència en tenir gossos. És millor començar amb races més fàcils de portar.
  • Persones disposades a donar molte exercici a l’animal i a educar-lo com cal.
  • Persones molt responsables, que siguin conscients de la raça que tenen.
  • Persones amb força física.

 
AMERICAN PITBULL TERRIER*RECORDEM: Un Pitbull ben socialitzat de cadell, educat en el respecte i sense frustracions per falta de treball, exercici i motivacions és un Pitbull equilibrat i bon company. L’agressivitat no és inherent en aquesta raça
 AMERICAN PITBULL TERRIER Els dos Pitbulls del César Millan són un exemple de caràcter equilibrat i bon comportament. Són la prova que és possible la convivència sana sense agressivitat amb aquesta raça.

Volver a la Portada de Logo Paperblog

Dossier Paperblog