Revista Mundo animal

Beagle

Por Letiarg
BEAGLE
El Beagle és una raça adorable, no només per la seva bellesa física sinó pel seu magnífic caràcter. El seu màxim “defecte” pot ser el nerviosisme si no se’l sap atendre, però amb una bona dosi d’exercici, joc i afecte és el company ideal.
RAÇA: Beagle.
CLASSIFICACIÓ: Grup VI: Gossos de tipus sabueso i de rastre (excepte llebrers)/ Bracoide.
ORÍGENS: Gran Bretanya. És una raça molt antiga. Es van trobar escrits de l’any 400 a.C en què es parlava d’una raça que sembla ser un avantpassat del Beagle. Sobre com va arribar a Gran Bretanya hi ha diverses tesis. Fos com fos el què és segur és que al segle XVI el Beagle es va estendre per l'illa. Cap al 1860 la raça va arribar a França on se l’usava per caçar en solitari i després, gràcies a la fama de bon caçador que s'havia guanyat, es va estendre per Espanya. Al segle XIX el Beagle va arribar a EEUU on va tenir un gran èxit. Així, el 1888 es va fundar el National Beagle Club of America, primer club mundial de la raça. BEAGLETRETS FÍSICS: Pèl curt i en època de muda cau poc. TALLA: mitjana. COLOR: tricolor: blanc, negre i marró. ALÇADA: 33-40 cm. PES: 15 kg aprox. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.
CARÀCTER: Astut, amb grans dots olfactives, curiós, valent, despert, obedient amb l’amo, però també nerviós I actiu, tossut, amb poca tendència agressiva però si caçadora. Fàcil d’ensinistrar pel seu interès a satisfer l’amo. Bon gos de companyia però no pot estar tot el dia tancat, acabaria patint ansietat. Sociable amb les persones i gossos. Com que és molt impetuós tendeix a estirar de la corretja al passeig però si se l’educa des de cadell això ja no passarà.
BEAGLEPUNTS DÈBILS
  • És tremendament golafre i es pot engreixar molt fàcilment. Com que l’obesitat és molt perjudicial convé controlar els seus àpats. Res de picar a taula.
  • Sol tenir molt bona salut. Resisteix bé la calor I el fred.
QUÈ HEM D’EVITAR
  • El tracte brusc. És un gos sensible que de seguida obeeix si es fa amb bones formes. Com diu una frase molt estesa: Mà de ferro amb guant de vellut.
  • Voler-lo convertir en un gos tranquil. Ell és nerviós i actiu per naturalesa i no s’ha de voler canviar.
  • Tenir-lo lligat o tancat massa hores. No suporta no fer res. Necessita investigar constantment. Usar el Kong per les hores que es quedi sol és una bona solució.

BEAGLEIDEAL PER
  • Qualsevol entorn, s’adapta bé a viure tant en un pis, com una casa, com una granja etc.
  • Persones actives. És una raça enèrgica, que pel seu instint de gos caçador és curiós de mena. Necessita moviment, exercici, investigar.
  • Famílies amb nens. Adora jugar amb nens i no es cansa.

BEAGLE

Volver a la Portada de Logo Paperblog

Revista