Magazine

Bichón maltés

Publicado el 09 febrero 2011 por Letiarg
BICHÓN MALTÉS
El Bichón Maltés va molt més enllà que el típic gos de iaia amb llacet al cap. El seu magnífic caràcter és digne de conèixer. Cal dir que el llaç al cap no és cap cursileria, s'ha de posar per evitar que el pèl li tapi els ulls i acabi per deixar-lo cec.
RAÇA: Bichón Maltés
CLASSIFICACIÓ: Grup IX: Gossos de companyia.
ORÍGENS: El nom sembla indicar que és de Malta, però els estudis transporten els seus orígens a Egipte. El què és clar és que el Maltés és el més antic dels Bichons. Ja existia al segle XIV a Egipte, després Grècia, Roma i fent la ruta de la seda per Àsia. Finalment va aparèixer a Europa al segle XV. Se'l va trobar representat en tombes egípcies plenes de tresors. Al 1520 la reina Maria Estuardo es va enamorar de la raça i del seu pel blanc i va importar diversos exemplars des de Lyon. BICHÓN MALTÉS
TRETS FÍSICS: Gos petit, de pèl llarg. Semblant als seus cosins el Bichón Frisé i el Bichón Bolognés. TALLA: petita. ALÇADA: mascle de 21 a 25 cm i femella de 20 a 23cm. PES: 3-4 kg. COLOR: Blanc. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.
CARÀCTER: Carinyós, fidel a l'amo, juganer i actiu, intel·ligent, adaptable als entorns, amb tendència a l'ansietat. És sociable i necessita estar sempre acompanyat. Encara que sigui petit, és inquiet i necessita exercici. Tendència a bordar força.
PUNTS DÈBILS:
  • No suporta la soledat. Pot patir ansietat per separació fàcilment.
  • Els seus ulls són delicats, com els del Caniche, i tenen tendència a ser llagrimosos. Se li han de netejar sovint amb aigua destil·lada.
  • Les orelles també són un punt dèbil, doncs les races d'orelles llargues no es ventilen bé i acumulen humitat i bactèries. Convé estar al cas.

BICHÓN MALTÉS
 NECESSITATS ESPECIALS:
  • Exercici, excursions, joc, passejades llargues. No és un gos passiu i ha de cremar energies. Sinó pot patir desequilibris psicològics.
  • Molta cura del seu pèl. Requereix anar a la perruqueria cada dos mesos i un raspallat diari.

IDEAL PER:
  • Famílies amb nens. Li encanta jugar i té paciència.
  • Persones amb una vida activa.
  • Pot viure en pis o casa, s'adapta a tots els espais.

BICHÓN MALTÉS

Volver a la Portada de Logo Paperblog