Magazine

Bover de berna

Publicado el 24 enero 2011 por Letiarg
BOVER DE BERNA
Quan parlem del Bover de Berna parlem d'una raça de gran bellesa, elegància, que es fa mirar quan el trobem al nostre pas. I parlem d'una raça amb un caràcter excel·lent, capaç de servir com a guardià o com a gos d'arrastre.
RAÇA: Bover de Berna.
CLASSIFICACIÓ: Grup II: Gossos de guarda i defensa.
ORÍGENS: Suïssa. A mitjans del segle XIX Suïssa era un país famós pels productes làctics. Es van desenvolupar els ramats de vens i els fabricants de formatges van augmentar. El gos era mà d'obra barata i l'usaven com a animal d'arrossegament dels viatges entre la granja i la formatgeria. Amb la industrialització el Bover de Berna va deixar de ser útil en aquesta feina. Llavors s'usava per altres feines com vigilar les granges o protegir les ovelles. El 1913 va ser reconegut oficialment amb el nom de Bover de Berna.
BOVER DE BERNA
TRETS FÍSICS: TALLA: gran. ALÇADA: mascle entre 64 i 70 cm. Femella entre 58 i 66 cm. PES: 40 kg aprox. COLOR: tricolor: negre, blanc i foc. ESPERANÇA DE VIDA: 14 anys.
CARÀCTER: Valent, intel·ligent, actiu, bon guardià, carinyós amb els de casa, desconfiat amb els estranys pel seu caràcter de gos guardià. Molt adaptable a les situacions. Personalitat forta que requereix molta disciplina. Molt territorial. Fàcil d'ensinistrar.
PUNTS DÈBILS:
  • Té tendència a patir problemes de torsió d'estomac (vomits) per tant ha de menjar dos cops al dia amb una distància de 12 hores entre menjades.
  • Sol patir atrofia retiniana i això fa que perdi visió progressivament fins quedar-se cec. És una malaltia genètica i sol ser hereditària, per tant es pot prevenir.

BOVER DE BERNA
NECESSITATS ESPECIALS:
  • La companyia és indispensable per ell. No suporta la soledat.
  • Molt d'exercici i activitat. És un gos enèrgic que per salut mental necessita moviment i sentir-se útil.
  • Raspallar-lo tres vegades a la setmana, no més sovint.
  • Grans dosis de menjar. Necessita 15 kg de carn al dia per kg de pes i la mateixa quantitat de verdura i arròs.
IDEAL PER:
  • Famílies amb nens. El bover de Berna és molt pacient i tranquil si se l'educa com cal. Sempre elegeix fugir abans que mossegar, si està incòmode.
  • Viure al camp o en cases amb jardins on se senti lliure. Els pisos no li agraden gaire.
  • Persones actives i que els agradi sortir sovint amb el gos. Res d'ancians.

BOVER DE BERNA

Volver a la Portada de Logo Paperblog

Dossier Paperblog