Magazine

Braco alemany

Publicado el 16 noviembre 2010 por Letiarg
BRACO ALEMANY
El Braco Alemany és sense dubte una de les millors races que existeixen. Gran gos de companyia, que rarament es torna agressiu i que a part d'una gran intel·ligència gaudeix d'un caràcter immillorable. Només demana que li donem exercici i una vida rica en aventures.
RAÇA: Alemanya.
CLASSIFICACIÓ: Grup VII: Gossos de mostra.
ORÍGENS: Tot i ser alemany es diu que els seus orígens reals són a la península Ibèrica on hi ha els seus congèneres com el Perdiguer de Burgos o el Braco Italià. Aquestes races s'usaven com a falconers. Després van passar a ser gossos de xarxa, i finalment en gossos de mostra. A l'edat mitja es van estendre per tot Europa i caçaven óssos i porcs senglars. Cap a 1850 es buscava una raça activa, tan veloç com el Setter i el Pointer. Van dedicar-se a millorar l'avantpassat del Braco alemany. Solmsbauenfels el va creuar amb Fox Hounds i amb Pointers i va néixer el Braco Alemany. Més tard, al 1930, encara es va creuar amb el Dobermann per alleugir la seva morfologia.
BRACO ALEMANY
TRETS FÍSICS: Elegant, pèl brillant i curt. TALLA: Gran ALÇADA: mascle: 62 -66cm. Femella: 58-63cm. PES: 30 kg el mascle; 25 kg la femella. COLOR: unicolor: marró. Bicolor: blanc amb taques marrons. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.
CARÀCTER: Molt actiu, Intel·ligent, valent, molt carinyós amb l'amo i els desconeguts. Molt amant de la caça i si no se l'usa com a caçador necessita altres activitats. Té tendència a escapar-se per buscar motivacions si no les té. Pot ser bon gos de companyia pel seu caràcter noble i afable. Poca tendència agressiva i força sociable. Adaptable a les situacions. Fàcil d'ensinistrar. Poc bordador.
PUNTS DÈBILS:
  • No suporta estar tancat en un lloc tot el dia o lligat.
  • Té una salut de ferro i no té cap punt dèbil concret.

BRACO ALEMANY
NECESSITATS ESPECIALS:
  • exercici, joc, estímuls. Si no se l'usa com a caçador cal portar-lo d'excursió sovint a la muntanya o portar-lo a fer Agility.

IDEAL PER:
  • Famílies amb nens. És un gos pacient i li encanta jugar amb nens.
  • Persones actives. Necessita que el treguin a la muntanya i a passejar diàriament.
  • Cases amb jardí. No està fet per un pis.

BRACO ALEMANY

Volver a la Portada de Logo Paperblog