Revista Cultura y Ocio

Del Convent de Santa Clara

Por Djimenezpr
El Convent de Santa Clara comença la seva construcció a mitjans del segle XIII. La primera comunitat de religioses que hi vingué a viure procedien de Barcelona; aquí foren conegudes amb el nom de Menoretes.Hi contribuïren a aquest fet el bisbe i el capítol de la Catedral.
Segons la tradició, la fundació del convent es coetani a la Verge fundadora de Santa Clara (1253), tot i que no s'ha comprovat del cert, ja que la historiografia tradicional situa la fundació del convent entre 1233 i 1267. El que si podem afirmar es que es va fundar i construir a l'extrem est de la ciutat en una zona  situada sota el turó del Sitjar, prop d'on hi ha l'Hospital Verge de la Cinta.  El convent i la comunitat de religioses es mantenien gràcies a les abundants donacions en metàl·lic i es espècie procedents del municipi, amb qui mantenien una bona relació tant amb la seva població com amb el capítol i el govern de la ciutat.
El convent també fou la seu de diferents confraries de la ciutat, tals com la confraria de llauradors i bracers de Tortosa.
Fonts Consultades:
  •  VIDAL FRANQUET,J. Les obres de la ciutat. L'activitat constructiva de la Universitat de Tortosa a la baixa edat mitjana. Biblioteca de l'Abadia de Montserrat. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Barcelona, 2008.
  • BAYERRI BERTOMEU, E. Historia de Tortosa y su comarca. Tomo VIII. Imprenta de Algueró y Baiges. Tortosa, 1960.
Per saber-ne més:

Volver a la Portada de Logo Paperblog