Magazine

Els gossos a banda ampla

Publicado el 24 junio 2010 por Letiarg
ELS GOSSOS A BANDA AMPLAEl programa Banda Ampla de tv3 va abordar ahir nit un debat sobre els gossos tot aprofitant la revetlla de Sant Joan. El plató va respirar tolerància entre els amants dels gossos, els reticents i els propis gossos que van assistir amb els seus amos i que van donar exemple de tranquil•litat i bona conducta. Podríem dir que no es va aprofundir gaire en cap aspecte però es va fer una pinzellada en diversos temes com el civisme/incivisme als carrers de les ciutats alhora de netejar els excrements, de portar els gossos lligats o el soroll massiu dels lladrucs als Pipi cans. Els defensors dels gossos afirmaven que és important que els amos de gossos procurin ser responsables i evitar molestar la resta de persones per a què hi hagi bona convivència, i alhora demanaven més tolerància cap a ells doncs sovint se senten atacats i paguen justos per pecadors. A propòsit de la revetlla de Sant Joan es va parlar sobre la por als petards que han de patir els gossos cada any i com posar-hi solució.
S'han de destacar les intervencions de professionals com un veterinari experimentat, un parell d'educadors canins, una auxiliar de veterinària i una venedora d'animals, que van aportar coneixements en els seus respectius camps. Un dels educadors canins va aclarir amb molta contundència i encert que el problema de base dels conflictes entre persones i gossos és la incapacitat dels humans en entendre el llenguatge caní. Va recalcar que és imprescindible que sapiguem llegir el llenguatge corporal dels gossos per actuar com cal i va aprofitar la ben entesa per recomanar el llibre Las señales de calma de Turid Rugaas.
Es va tractar molt de passada el tema dels gossos potencialment perillosos i a penes es va parlar dels abandonaments i del paper de les protectores, a pesar que al plató hi havia dues persones que hi col•laboraven.
El final feliç el van protagonitzar una parella de gossos que es van atraure des d'un primer moment i van acabar petonejant-se i saludant-se efusivament davant la sorpresa dels seus amos: la reportera dels Matins de tv3 Marta Casagolda amb la seva Cavalier King Charles Spaniel i l'educador caní amb el seu Border Collie.
ELS GOSSOS A BANDA AMPLA
Si voleu veure el debat sencer el podreu trobar a la següent adreça, tot i que a hores d'ara encara no està penjat: http://www.tv3.cat/bandaampla/videos

Volver a la Portada de Logo Paperblog