Magazine

Scottish-terrier

Publicado el 09 enero 2011 por Letiarg
SCOTTISH-TERRIER
Segur que molts recordareu l'espavilat Jack de La Dama y el Vagabundo, oi?, doncs aquell gos animat, valent i segur de sí mateix, era un Scottish-terrier molt semblant al què la raça és en realitat. Aquesta és una d'aquelles races petites amb gran personalitat i carisma que saben conquerir a qualsevol que els tracti.
RAÇA: Scottish-terrier o Terrier Escocès.
CLASSIFICACIÓ: Grup III: Terriers.
ORÍGENS: Escòcia. Sembla ser que ja existia en temps dels romans. A principis del segle XVII a Escòcia era un gran caçador de cau, per caçar conills, teixons o lludrigues, com la majoria de terriers. El seu nom actual se li va posar a finals del segle XIX, anteriorment li deia Aberdeen terrier.
SCOTTISH-TERRIER
TRETS FÍSICS: TALLA: Petita. ALÇADA: entre 26-28 cm el mascle i 25 cm la femella. PES: de 8 a 10 kg. COLOR: majoritàriament negre però també hi ha el gris i blanc. ESPERANÇA DE VIDA: 12 anys.
CARÀCTER: Té el caràcter propi dels terriers. És actiu, nerviós, valent, expressiu, independent i molt intel·ligent. S'adapta bé a tots els àmbits sempre que se li doni l'activitat que necessita. Li encanta viatjar en cotxe i fer excursions en què pugui investigar nous llocs. No té tendència a patir ansietat. No és afectuós amb els desconeguts però si amb la família, tot i que necessita el seu espai propi. És tossut i poc dòcil per tant costa d'ensinistrar.
PUNTS DÈBILS:
  • s'engreixa amb facilitat així que no convé donar-li menjar en excés i fer-li cremar calories fent exercici.
  • Té facilitat de tenir diabetis.

SCOTTISH-TERRIER
NECESSITATS ESPECIALS:
  • Són obligatòries dues sortides llargues com a mínim al dia. Tot i ser un gos petit necessita molta activitat, pel seu caràcter nerviós i inquiet.
  • El seu pèl requereix moltes cures. Se l'ha de raspallar a diari per evitar embolics o rastes.

IDEAL PER:
  • Persones actives que els agradi sortir sovint a fer exercici i excursions. Res de persones massa casolanes.
  • Persones que necessitin un company però no un gos “falder” que tot el dia està damunt de l'amo. L'Scottish no és d'aquests.
  • Per famílies sense nens. És clar que es poden entendre amb els nens si se'ls educa, però és una raça que no té paciència.

SCOTTISH-TERRIER

También podría interesarte :

Volver a la Portada de Logo Paperblog

Quizás te interesen los siguientes artículos :

LOS COMENTARIOS (2)

Por  beto
publicado el 04 marzo a las 20:39
Denunciar

hola hola HOLA busco novia en facebook beto de la torre soy scotie terrier de 2 años bosco y compro novia este donde este.. gracias...

Por  nany
publicado el 04 marzo a las 17:35
Denunciar

el y los malish son los mejores, si duda alguna el escoses es el mejor

Dossiers Paperblog